Het persoonlijkheidsprofiel dat vaak uit mondt in leiderschap

Omschrijving
Bij conflicten met anderen of bij persoonlijke uitdagingen binnen een groep zie jij doorgaans  het probleem zowel bij de groep als bij jezelf. Jouw conclusie daarbij is over het algemeen dat jij je moet ontwikkelen tot een sterk persoon die in staat is om samen met de groep te werken naar een oplossing.  Je strategie is dan ook om je eigen overtuigingskracht te ontwikkelen zodat je anderen kan motiveren tot samenwerking en zo nodig een oplossing kan forceren. Als geen ander heb je oog voor de kracht van het team en voel je je verantwoordelijk voor hen. Je beseft dat iedereen nodig is om de gezamenlijke doelen te bereiken. Je probeert je dan ook op zoveel mogelijk gebieden te ontwikkelen om zo een goede aansluiting te hebben met je team. Hierdoor zal je nooit een specialist worden. Je bent echter wel sterk genoeg op al die gebieden zodat je hen kan aansturen en kan laten zien wat het belang is van de kracht van de andere persoonlijkheden. Door leiding te geven gaat de groep de juiste richting op. Leiding geven kan in jouw optiek alleen zolang jij denkt dat jij sterk genoeg bent. Je laat dan ook niet snel je kwetsbare kant zien.

Als christen ben je in de gemeente van groot belang. Juist jij kan er – geleid door God – voor zorgen dat de andere bedieningen gaan samenwerken en doorgroeien tot grote hoogte. Dit stelt jou ook in staat om nieuwe initiatieven goed te initiëren en te ondersteunen. Je bent de generalist / generaal die nodig is voor de anderen om tot bloei en tot samenwerking te komen. Je laat de anderen de kracht van eenheid zien. Als geen ander heb je oog voor het belang van een goede visie en missie om zo de eenheid te bevorderen.

Door de nadruk op je eigen (overtuigings-)kracht kan je gemakkelijk anderen gaan overheersen. Het besef dat jij naast die ander in plaats van boven die ander moet staan is essentieel. Je eigenwaarde haal je uit de impact die je hebt op situaties en mensen. Blijf hierin alleen wel nederig. Wellicht is dat jouw grootste uitdaging. Verlies je je nederigheid dan word je namelijk al snel een dictator.  Kies er voor om dat niet te worden maar om alleen Jezus de plaats als ultieme leider in te laten nemen.  Als jij anderen dient en vanuit nederigheid je overtuigingskracht op een goede manier inzet dan ontstaan er mooie dingen. Ontdek je eigen kwetsbaarheid en laat God je leiden. Hij is uiteindelijk verantwoordelijk voor het geheel. Leg je teveel nadruk op jezelf dan richt je als snel grote schade aan in Gods gemeente.