Het persoonlijkheidsprofiel dat vaak uit mondt in een profetische bediening

Omschrijving
Bij conflicten met anderen of bij commentaar op jouw functioneren zie jij doorgaans  het probleem in eerste instantie bij jezelf. Je voelt je uniek, anders dan de anderen, en je gaat op zoek in je innerlijk naar wat jij mogelijk verkeerd hebt gedaan. Hierdoor heb je de rijkdom van het innerlijk ontdekt. Je creativiteit, je verbeelding, etc. hebben zich meer kunnen ontwikkelen doordat jij de reis naar binnen bent aangegaan.

Als christen ben jij een persoon die hierdoor ook Gods spreken in de innerlijke mens niet alleen hebt ontdekt maar ook ontwikkeld. God wil door jou heen spreken zowel met beelden als met woorden. Aan jou de taak om dit naar anderen te vertolken. Daarnaast zie je vaak dat door de innerlijke zoektocht naar schoonheid en puurheid er bij dit persoonlijkheidstype een enorm zicht ontstaat op Gods heiligheid.

Doordat je de nadruk zo legt op de innerlijke mens evalueer je jezelf niet op grond van wat anderen vinden maar op grond van je eigen reflectie. Hierdoor kan je makkelijk zelfhaat en depressie ontstaan. Kijk daar dan ook voor uit. Wees genadig voor jezelf.