Het persoonlijkheidsprofiel dat vaak uit mondt in een missionaire bediening

Omschrijving
Bij conflicten met anderen of bij persoonlijke uitdagingen binnen een groep zie jij doorgaans het probleem bij de groep. Als het groepsgebeuren moeizaam loopt of jouw persoonlijke uitdaging te groot wordt, kies jij ervoor om je humeur niet te laten verpesten en te kiezen voor een nieuwe situatie. Eindeloos in dezelfde conflicten blijven zitten is namelijk niets voor jou. Er is een hele wereld, waarom niet elkaar de ruimte gunnen. Door deze strategie heb je ontdekt hoe waardevol nieuwe contacten zijn. Je geniet ervan als je mag reizen, nieuwe omgevingen en nieuwe mensenĀ  hebben zoveel te bieden. Je bent daarnaast niet bang ingesteld maar gaat voor het avontuur.

Als christen ben je erg aantrekkelijk voor anderen. Je laat namelijk de sfeer niet verpesten. Je bent vrolijk en zit vol mooie verhalen van al de positieve en spannende ervaringen die je hebt opgedaan. Je bent een echte levensgenieter.

Doordat je nadruk ligt op het ontdekken van nieuwe mensen en situaties kan het gebeuren dat je gaat vluchten voor het leven. Verslavingen en trouweloosheid liggen op de loer. Jouw identiteit wordt over het algemeen bepaald door het geluk dat je ervaart in vergelijking met anderen. Het meest moeilijke vind je lijden, dat staat namelijk haaks op dat geluk. De levensstijl die je ontwikkelt kan gemakkelijk oppervlakkig worden. Kijk daar dan ook voor uit.