Het persoonlijkheidsprofiel dat vaak uit mondt in gemeenteopbouw

Omschrijving
Bij conflicten met anderen of bij persoonlijke uitdagingen binnen een groep zie jij doorgaans  het probleem in eerste instantie bij jezelf. Je verwijt jezelf dat je de situatie verkeerd hebt ingeschat. Door meer oog te krijgen op de structuren en de systemen kan je in de toekomst andere strategieën ontwikkelen. Door hier de nadruk op te leggen in je ontwikkeling heb je geleerd om snel overzicht in een situatie te hebben. Ook ben je het nut gaan zien van principes, methodes, normen, waarden en andere kaders waarin mensen werken.  Je hebt opgemerkt dat anderen daar minder oog voor hebben en je gaat hen leren hoe zij hier hun voordeel mee kunnen behalen. Je vindt het leuk om jezelf en je omgeving te perfectioneren.

Als christen ben jij een persoon die mensen opbouwt en toerust. Een echte gemeentebouwer. Door jouw oog voor structuur en door jouw overzicht kan God jou gebruiken om doelgerichte structuren aan te leggen om alles op een goede en geordende manier te laten verlopen in de gemeente. Ook onderwijs je graag mensen in Gods principes. Strategisch denken, situaties analyseren, kaders scheppen kan je als geen ander.  Het liefst zou je dan ook in de gemeente de kwaliteit willen bevorderen, de gemeente beter maken.

Doordat je zoveel nadruk legt op structuren en principes wordt je eigenwaarde bepaald door het systeem aan normen, waarden, principes, kwaliteitseisen, etc. die je voor jezelf in het leven hebt geroepen.  Hierdoor loop je het gevaar dat je, jezelf en soms ook anderen, eindeloos gaat verbeteren. Kijk uit dat het je niet star, eigenwijs, muggezifterig of wettisch maakt. In het leven gaat het in de eerste plaats om mensen en pas in de tweede plaats om principes en regeltjes. Ga daarom jezelf en anderen niet veroordelen maar heb lief.