Het persoonlijkheidsprofiel dat vaak uit mondt in een krachtbediening

Omschrijving
Bij conflicten met anderen of bij persoonlijke uitdagingen binnen een groep zie jij doorgaans het probleem zowel bij de groep als bij jezelf.  Jouw conclusie is dat je iets moet vinden waarin jezelf beter kan worden dan de rest. Iets waarmee jij de groep kan overwinnen. Iets waarin je beter bent dan al de anderen. Je gaat op zoek naar succes en meet daar ook je eigenwaarde aan af.  Hierdoor heb je ontdekt dat als je ergens voor gaat je ook daadwerkelijk succesvol kan worden. Je kracht is je ondernemendheid. Je gaat niet bij de pakken neerzitten. Je bent optimistisch en bent vol van geloof.  Anderen ga je ook motiveren en uitdagen om hun unieke kracht te vinden en daarin uit te blinken. Plafonds en grenzen zijn er om doorbroken te worden.  De wedstrijd kan beginnen.

Als christen kan God je heel goed gebruiken op gebieden waar veel geloof nodig is. De gebieden waar risico nemen, doorzettingsvermogen en een winnaarsmentaliteit noodzakelijk zijn. Een goed voorbeeld van zo’n gebied is gebedsgenezing. De strijd tegen ziekte vraagt om een dergelijke mentaliteit. Maar er zijn meer gebieden waar jij kan schitteren in Gods kracht. Gebieden waar een geloofsheld nodig is om een doorbraak te realiseren.

Door jouw nadruk op succes kan je gemakkelijk over een grens heengaan en denken dat het doel de middelen heiligt. Kijk uit voor bedrog en machtsmisbruik. Kijk ook uit dat je jezelf niet teveel centraal stelt. Het gaat immers niet om jou maar om God. Je eigenwaarde haal je over het algemeen uit het resultaat van je werk. Alleen succes is en blijft erg betrekkelijk.