Projecten die een positieve invloed op de samenleving hebben

FeelWelcome

Huizen die de wereld mooier maken
Ken je nog die tijd waarin bij veel huizen een touwtje uit de brievenbus hing? Iedereen kon bij wijze van spreken naar binnen lopen voor een bakkie. Die touwtjes zijn er niet meer, maar FeelWelcome is er wel…

Wat is FeelWelcome
FeelWelcome is opgericht door Willex en Willeke Duijst. Zij kregen in 2017 het idee om een website te maken waarop christenen hun huiskringen openbaar kunnen maken, zodat iedereen in de straat kan aanschuiven.

Doel
FeelWelcome heeft als doel om christenen en mensen met elkaar te verbinden, zodat we met elkaar kerk kunnen zijn. Onze droom is dat er straks bij iedereen in de buurt één of meerdere huizen te vinden zijn waar mensen terecht kunnen voor gezelligheid, bemoediging en een ontmoeting met God.
www.feelwelcome.org

Stichting Transformate
Vanuit Stichting Transformate ondersteunen we FeelWelcome met advies en met de mogelijkheden van onze stichting.

Countersound

 

Als vervolg op project Eikoon – waar we eigentijdse onderwijsvideo’s ontwikkelen over Bijbelgedeelten/Bijbelboeken – zijn we aanvullend gaan denken een een nieuw project genaamd Countersound.

We willen ons groeiende bereik op facebook inzetten om jongeren in de studentenleeftijd verder te helpen. Ons nieuwe concept heet Countersound. Vanaf september hopen we wekelijks een video te plaatsen met thematiek voor deze doelgroep. Dit als aanvulling op de muziek, blogs, en illustraties. Kijk ook eens op onze facebookpagina.

Achtergrond Countersound

Project Countersound is ontstaan vanuit bewogenheid naar jongeren die vastlopen, depressief zijn of een burn-out hebben. Hoewel het niet altijd duidelijk is wat de oorzaken zijn, komen er wel verschillende maatschappelijke zaken naar voren die invloed lijken te hebben. Eén daarvan is de toegenomen prestatiedruk en keuzestress in een samenleving die complexer is dan vroeger. Met project CounterSound willen wij jongeren een tegengeluid laten horen als reactie op de prestatiedruk en keuzestress die zij ervaren. Wij willen hun helpen om een gezond en Bijbels referentiekader te vormen waarbinnen zij keuzes kunnen maken. Wij willen de jongeren laten ontdekken wie ze zijn en hoe de Bijbel kan helpen in het ontwikkelen van een positieve levensstijl. Een levensstijl waarmee zij weer anderen kunnen inspireren. Een levensstijl  waarbij zij zich vrij voelen, verantwoordelijkheid dragen en in verbinding staan met anderen.

Bijdragen van fondsen

Een gedeelte van onze projecten worden mogelijk gemaakt door donateurs en diverse vermogensfondsen waaronder volgende fondsen. Dit zijn overigens niet alle fondsen.
Sommige vermogensfondsen blijven namelijk liever anoniem.

Project Metalbijbels voor Nederland

Het was Stichting Reck die een aantal jaar geleden, in samenwerking met Bible for the nations, in Nederland van start ging met de verspreiding van Metalbijbels. Vanuit een verlangen om in heel Europa Hardrock en Metal liefhebbers te bereiken met het evangelie waren ze uitgekomen tot het uitdagende doel om 200.000 Bijbels in Europa uit te delen. Voor veel mensen lijkt dit vrijwel onmogelijk maar als je meemaakt dat je in een half uur 1000 Metalbijbels kan uitdelen aan Iron Maiden-fans en slechts een paar exemplaren na afloop op de grond terugvindt,  dan wordt het een ander verhaal.  De enorme belangstelling voor dit product is hartverwarmend.
 
Voor meer informatie zie: www.metalbijbel.nl

Project Metalforce

Wij zijn Paul, Marijn, Ralf en Nanda van Metalforce. Wij organiseren metal-praise-avonden en christelijke metalconcerten.  Ons verlangen is om de naam van God bekend te maken, in een wereld waar duisternis heerst. We houden allemaal van metalmuziek. Helaas is gewone metalmuziek vaak gekoppeld aan destructieve en duistere teksten en praktijken.

Er bestaat ook christelijke metal. Muziek met een boodschap. Geschreven en gezongen door christenen, muziek geïnspireerd vanuit de Bijbel.  De muziek blijft het zelfde, maar de inhoud is duidelijk anders. Ook op  christelijke metal concerten merk je het verschil, wat vooral in de sfeer ligt.  Meer informatie zie: www.metalforce.nl

Roberto Rosso

Eén van de artiesten die we er specifiek willen uitlichten is DJ Roberto Rosso. Deze DJ heeft namelijk een duidelijke boodschap over een leven in vrijheid. Zelf heeft hij meegemaakt hoe Jezus hem vrijmaakte en nu wil aan anderen deze boodschap overbrengen.